kasteel doorwerth

Gelderland is rijk aan kastelen en landhuizen. Op zeven kastelen bent u van harte welkom om kennis te maken met het leven, de architectuur en kunst van vroeger tijden.

Beleef de zeven kastelen in onze omgeving: Ammersoyen, Cannenburch, Doorwerth, Hernen, Rosendael, Zypendaal, Verwolde.

Zie: www.glk.nl/kastelen

vlegeldag

Elk jaar weer komen duizenden bezoekers naar Bennekom om te genieten van een dag vol gezelligheid, nostalgie en folklore. Op de Vlegeldag vindt het jaarlijkse Vlegelcorso en Ringsteken zowel met oude tractoren als met het aangespannen paard plaats. Ook zijn er natuurlijk oude ambachten, een boerenmarkt, de grote kindervlooienmarkt en veel muziek. Bron: Website Vlegeldag

 

 

 

 

Wageningen: atijd in beweging:

In Wageningen worden het hele jaar door gezellige festivals en evenementen georganiseerd. Het bekendste is het Bevrijdingsfestival op 5 mei waar jaarlijks ongeveer 100.000 mensen naar toe komen om de vrijheid te vieren. Maar ook de rest van het jaar bruist de stad van unieke evenementen en activiteiten voor jong en oud. Zo zijn de stadwandelingen op zondag inmiddels een bekend verschijnsel geworden. Alles in Wageningen heeft een overkomst: de gezellige, ongedwongen en internationale sfeer die Wageningen zo uniek maakt. Kijk voor alle actualiteiten op de website van Proef Wageningen.